Rektör adayları YÖK'e çıkıp proje anlatacak

Haber Giriş : 15 Haziran 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin üçüncü büyük üniversitesi, yarın yapılacak seçimle yeni rektör adaylarını belirleyecek. YÖK Genel Kurulu bir ilke kararı alarak Marmara Üniversitesi'ndeki adayları incelemeye aldı.

Üniversitede seçimi kazanan 6 akademisyen 23 Haziran'da YÖK'ün huzuruna çıkacak. Adaylar, en az altı YÖK üyesinin sorularını yanıtlayacak, neler yapmak istediklerini anlatıp, projelerini aktaracak. Seçim, yarın Haydarpaşa Kampusu R Salonu'nda 09.00 ile 17.00 saatleri arasında yapılacak.

60 BİN KİŞİLİK KURUM

Mezunları arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer 'in de yer aldığı üniversite öğretmeni, personeli ve öğrencisi ile yaklaşık 60 bin kişilik bir kurum. 17 yerleşkesinde 53 bin 700 öğrenci öğrenim görüyor, 2 bin 588 kişilik akademisyen kadrosu görev yapıyor. Üniversitenin rektörlerinden Prof.Dr. Ömer Faruk Batırel 1992'de, Prof.Dr. Turay Yardımcı ise 2002'de YÖK tarafından görevden alınmıştı. Rektörlük görevini sürdüren Prof.Dr. Tunç Erem, yaş haddinden bu yıl emekli oluyor.

İŞTE ADAYLAR

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü'ne aday akademisyenler şunlar: Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Güney, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nurdan Tözün, eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emin Özbaş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Dağlı, Kadın İşgücü İstihdamı Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Prof. Dr. Necla Pur, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yurdun Fırat, Prof. Dr. Halim Ayrancı, Prof. Dr. Osman Altuğ.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber